Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Carbonara

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

2 portion
  • 200 g Rökt eller rimmat bra sidfläsk
  • 1 st gul lök
  • 1 st klyfta vitlök
  • 1 st Ägg
  • Spagetti till 2 personer
  • 2 st Äggulor
  • 1,5 dl Parmesan
  • 1 dl vispgrädde
  • nymalen svartpeppar
  • 1 knippe bladpersilja

Så här gör du

  1. Sätt på pastavattnet och lägg i pastan.
  2. Strimla sidfläsk och stek krispikt i en panna.
  3. Hacka lök och vitlök och lägg i pannan med fläsket när fläsket är krispigt. Viktigt att löken inte bränns utan bara svettas på låg värme. Dra pannan åt sidan och invänta pastan.
  4. Lägg ett ägg, grädde, parmesan och nymalen svartpeppar i en bunke och vispa tills allt blandat sig.
  5. Häll av pastan och spara lite pastavatten. Läg pastan i stekpannan med fläsket och löken och blanda runt. Sätt pannan på plattan igen på låg värme och häll i äggsmeten. Rör konstant i pastan tills allt blir krämigt. Om det blir för klibbigt kan du späda med lite pastavatten.
  6. Smaka av med salt och mer nymalen svartpeppar och servera med en äggula och hackad persilja.