Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Caponata med pumpa & svartkål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 750 g pumpa, till exempel butternut
  • 200 g svartkål med stjälk
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar selleri
  • olivolja
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 tsk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 4 msk kapris, gärna saltad
  • 5 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • 4 msk rostade pinjenötter

Så här gör du

  1. Hacka lök och vitlök. Skala och skär pumpan i knubbiga bitar. Repa kålbladen från stjälkarna och riv i grova bitar. Strimla sellerin.
  2. Fräs löken i olivolja utan att den tar färg. Blanda i resten av grönsakerna och låt fräsa med en stund.
  3. Rör i chiliflakes och basilika. Tillsätt tomatpuré, tomater, vatten och buljong. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka, i 20–25 minuter.
  4. Blanda ner kapris i grytan. Om du använder saltad kapris, skölj den noga i kallt vatten först. Smaka av med vinäger, socker och salt. Strö över rostade nötter.