Caponata med pumpa & svartkål

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 750 g pumpa, till exempel butternut
- 200 g svartkål med stjälk
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 stjälkar selleri
- olivolja
- 2 krm chiliflakes
- 2 tsk basilika
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- 2 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 4 msk kapris, gärna saltad
- 5 tsk rödvinsvinäger
- 1 tsk strösocker
- salt
- 4 msk rostade pinjenötter
Så här gör du
- Hacka lök och vitlök. Skala och skär pumpan i knubbiga bitar. Repa kålbladen från stjälkarna och riv i grova bitar. Strimla sellerin.
- Fräs löken i olivolja utan att den tar färg. Blanda i resten av grönsakerna och låt fräsa med en stund.
- Rör i chiliflakes och basilika. Tillsätt tomatpuré, tomater, vatten och buljong. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka, i 20–25 minuter.
- Blanda ner kapris i grytan. Om du använder saltad kapris, skölj den noga i kallt vatten först. Smaka av med vinäger, socker och salt. Strö över rostade nötter.

Du kanske även gillar
Populära recept