Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cannelloni på älgkött

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Fyllning:

  • 5 dl tärnat kött
  • 1 gul lök
  • lite torkad karljohan
  • 1 dl parmesanost

Tomatsås

  • 1/2 kg tomater
  • 1 msk olivolja
  • salt, peppar
  • 1/2 dl torrt vitt vin

Till gratinering

  • paremsanost

Så här gör du

  1. Lägg svampen i blöt i cirka 15-20 minuter
  2. Tärna köttet i små tärningar.
  3. Tärna alla grönsaker och se om det är ungefär lika mycket som köttet. Om inte - skär lite till. Hacka svampen.
  4. Fräs alla grönsaker i lite olja. Tillsätt köttet och svampen.
  5. Tillsätt vinet och låt det ånga in.
  6. Ta av fyllningen och tillsätt riven parmesan. Smaka av, krydda.
  7. Fyll rören med fyllningen (de flesta behöver inte kokas innan men läs först på förpackningen). Eller lägg ihop pastaplattor till rör. Lägg alla rullar i en ugnsform.
  8. Hacka tomaterna grovt och fräs i lite olja. Tillsätt vin. Koka ihop några minuter och krydda.
  9. Häll tomaterna över rören. Strö över parmesanost.
  10. Baka i ugnen cirka 20-30 minuter beroende på rör - läs på förpackningen. För färska plattor räcker det med 15 minuter.