Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cannelloni med salsiccia

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Tillsammans med aubergine, tomat och färsk salvia får cannellonin en härlig och medelhavsinspirerad smak. Att fylla pastarören är visserligen lite pilligt, men allt kan göras i god tid, sen är det enkelt att bara sätta in gratängen i ugnen strax innan den ska serveras.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g cannellonirör
  • cirka 1 1/2 dl riven parmesanost

Fyllning

  • cirka 400 g salsiccia
  • olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten aubergine, cirka 250 g
  • 500 g tomater
  • 3 msk strimlad färsk salvia
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 2 mozzarella

Vit sås

  • 50 g smör
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • flingsalt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Fyllningen: Dela korven på längden och skrapa ur köttet. Bryn korvköttet smuligt i lite olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Hacka lök och vitlök och fintärna auberginen. Fräs grönsakerna i olivolja. Tärna tomaterna och blanda ner. Koka utan lock tills vätskan kokat in, 20-25 minuter. Blanda i salvia och korv. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.
  3. Riv mozzarellan på rivjärnets grova sida och blanda ner i grönsakssåsen.
  4. Ostsåsen: Smält smöret. Rör i mjölet och späd med mjölken. Sjud såsen cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Gratängen: Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i några cannelloni i taget och förväll i cirka 2 minuter. Lyft upp och låt rinna av noga.
  6. Sätt ugnen på 225 grader. Fyll cannellonin med grönsaksröra, det går enklast med hjälp av en vanlig bordskniv. Lägg cannellonin i en smord ugnsfast form. Om det blir grönsaksröra över, fördela den över pastan. Häll på den vita såsen och strö över parmesanost.
  7. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.