Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cannelloni med rökt skinka och ricotta

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g färska pastaplattor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 morot
  • 1 dl vitt vin
  • 1 burk ricotta
  • 1/4 kruka timjan
  • 1/4 kruka basilika
  • 300 g rökt skinka
  • 100 g parmesan

Så här gör du

  1. Skär morot och selleri tunt samt hacka all lök fint.
  2. Fräs alla grönsaker i en stekpanna så det mjuknar.
  3. Tillsätt vitt vin och låt den koka några minnuter.
  4. Tillsätt tomaterna och låt allt koka samman i ca tio minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar och tillsätt fint hackade färska örter.
  6. Skär ner skinkan i strimlor och blanda med riven pamresanost i en bunke. En tredjedel av parmesanen till toppen av pastan.
  7. Tillsätt ricottaost till bunken och blanda samman smaka av med salt och peppar.
  8. Ta fram en ugnssäker form.
  9. Lägg en pastaplatta i formen, klicka dit en dryg matsked ricotta blandning samt lite tomatsås.
  10. Rulla ihop plattan, lägg skarven neråt och lägg alla rullar tätt intill varandra.
  11. Fortsätt tills formen är fylld.
  12. Toppa sedan med tomatsåsen och riven ost.
  13. Baka på 225 grader i ca 15 till 20 minuter.
  14. Smaklig måltid!