Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cannelloni med ricotta och spenat

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 362 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar finkrossad tomat (à 400 ml)
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 2 påsar fryst bladspenat (à 400 g)
  • 2 ricottaost (à 250 g)
  • 1 burk crème fraiche
  • 2 pkt pastaplattor (à 250 g)
  • 2 pkt mozzarellaost (à 125 g)
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs i 3 msk olja tillsammans med tomatpuré i en gryta. Tillsätt krossad tomat och vatten, låt puttra ihop cirka 5 minuter.
  3. Tina och krama ur vätskan ur spenaten. Blanda spenaten med ricottaost och crème fraiche. Salta och peppra.
  4. Fyll pastaplattorna med ricotta-smet och rulla ihop till rullar.
  5. Häll hälften av tomatsåsen i en långpanna. Lägg rullarna i pannan.
  6. Häll över resten av såsen och toppa med smulad mozzarellaost.
  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

1 kommentar om "Cannelloni med ricotta och spenat"