Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cannelloni med ricotta och spenat

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 350 st har redan röstat

En riktig vardagsfavorit – perfekt till matlåda! God vegetarisk pastarätt som enkelt kan varieras med valfri fyllning. Gör den lite lyxigare med färsk spenat och färska hackade tomater.

Detta är ett redaktionellt recept från Mitt kök som Mutti tomatpuré och finkrossade tomater har valt att sponsra. 

Ingredienser

6 portioner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar finkrossad tomat (à 400 ml)
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 2 påsar fryst bladspenat (à 400 g)
  • 2 ricottaost (à 250 g)
  • 1 burk crème fraiche
  • 2 pkt pastaplattor (à 250 g)
  • 2 pkt mozzarellaost (à 125 g)
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs i 3 msk olja tillsammans med tomatpuré i en gryta. Tillsätt krossad tomat och vatten, låt puttra ihop cirka 5 minuter.
  3. Tina och krama ur vätskan ur spenaten. Blanda spenaten med ricottaost och crème fraiche. Salta och peppra.
  4. Fyll pastaplattorna med ricotta-smet och rulla ihop till rullar.
  5. Häll hälften av tomatsåsen i en långpanna. Lägg rullarna i pannan.
  6. Häll över resten av såsen och toppa med smulad mozzarellaost.
  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
1 kommentar om "Cannelloni med ricotta och spenat"