Cannelloni med ricotta och spenat

Foto: Ulrika Pousette
Ingredienser
6 portioner
- 2 vitlöksklyftor
- 2 burkar finkrossad tomat (à 400 ml)
- 4 msk tomatpuré
- 3 dl vatten
- 2 påsar fryst bladspenat (à 400 g)
- 2 ricottaost (à 250 g)
- 1 burk crème fraiche
- 2 pkt pastaplattor (à 250 g)
- 2 pkt mozzarellaost (à 125 g)
- olivolja
- salt och nymald svartpeppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och finhacka vitlöken. Fräs i 3 msk olja tillsammans med tomatpuré i en gryta. Tillsätt krossad tomat och vatten, låt puttra ihop cirka 5 minuter.
- Tina och krama ur vätskan ur spenaten. Blanda spenaten med ricottaost och crème fraiche. Salta och peppra.
- Fyll pastaplattorna med ricotta-smet och rulla ihop till rullar.
- Häll hälften av tomatsåsen i en långpanna. Lägg rullarna i pannan.
- Häll över resten av såsen och toppa med smulad mozzarellaost.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
1 kommentar om "Cannelloni med ricotta och spenat"

Du kanske även gillar
X-tine
Ta dubbel sats fyllning och salta och peppra tomatsåsen