Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cannelloni med grym tomatsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Italienarna kan sin sak! Grym pastarätt som är enkel att göra och otroligt smarrig! Innehållet kan ju varieras men det här blir sjukt gott iaf. Perfekt som lunchlåda också så gör gärna lite extra!

Ingredienser

4 portion
  • 1 pkt Canneloni rör (eller färska lasagneplattor)
  • 400 g ricotta
  • 2 st mozzarella
  • 200 g bladspenat (ej fryst)
  • 5 st vitlöksklyfor
  • 1,5 st själkselleri
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 burk körsbärstomater (eller krossade tomater)
  • 1,5 dl vatten (eller rött vin)
  • 2 msk tomatpure
  • 2 st gullök
  • 1 msk tryffelolja (valbart)
  • 1 st citron
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • pecorino eller parmesan

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fyllning cannelloni: Lägg en klick smör i pannan och stek spenaten tills den fallit ihop. Addera salt, 1-2st riven vitlöksklyfta och en halv pressad citron. Låt de puttra ihop lite och lägg i en bunke. Blanda i ricotta, sönderriven mozzarella, tryffelolja och smaka av med salt och ev mer citron. Fyll i smeten i en plastpåse och klipp av ena änden så det blir som en sprits, spritsa sedan cannellonirullarna med smeten och lägg åt sidan. (Blir ca 20 rullar)
  3. Tomatsås: Hacka löken, 3st vitlöksklyftor och sellerin och fräs på medelvärme i en kastrull med rikligt med olivolja i 5 min. Lägg i tomatpuren och rödvinsvinäger och blanda runt. Häll i burkarna med tomat, vatten, honung och smaka av med salt. Låt puttra ihop i minst 10 min. Eftersom tomatsåsen ska in i ugnen sen behöver den inte puttra så länge utan går klart i ugnen sen.
  4. Fyll en ugnssäker form med tomatsåsen och lägg cannellonin ovanpå. Riv på rikligt med pecorino eller parmesan. Grädda på 175 grader i 25 min. Servera med en grönsallad eller bara som det är.
1 kommentar om "Cannelloni med grym tomatsås"
  • Oskar Pellas
    Oskar Pellas

    Fantastiskt gott. Fick stående ovationer av mina vänner! Tack för receptet.