Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cannelloni med grym tomatsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 42 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 1 pkt Canneloni rör (eller färska lasagneplattor)
  • 400 g ricotta
  • 2 st mozzarella
  • 200 g bladspenat (ej fryst)
  • 5 st vitlöksklyfor
  • 1,5 st själkselleri
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 burk körsbärstomater (eller krossade tomater)
  • 1,5 dl vatten (eller rött vin)
  • 2 msk tomatpure
  • 2 st gullök
  • 1 msk tryffelolja (valbart)
  • 1 st citron
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • pecorino eller parmesan

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fyllning cannelloni: Lägg en klick smör i pannan och stek spenaten tills den fallit ihop. Addera salt, 1-2st riven vitlöksklyfta och en halv pressad citron. Låt de puttra ihop lite och lägg i en bunke. Blanda i ricotta, sönderriven mozzarella, tryffelolja och smaka av med salt och ev mer citron. Fyll i smeten i en plastpåse och klipp av ena änden så det blir som en sprits, spritsa sedan cannellonirullarna med smeten och lägg åt sidan. (Blir ca 20 rullar)
  3. Tomatsås: Hacka löken, 3st vitlöksklyftor och sellerin och fräs på medelvärme i en kastrull med rikligt med olivolja i 5 min. Lägg i tomatpuren och rödvinsvinäger och blanda runt. Häll i burkarna med tomat, vatten, honung och smaka av med salt. Låt puttra ihop i minst 10 min. Eftersom tomatsåsen ska in i ugnen sen behöver den inte puttra så länge utan går klart i ugnen sen.
  4. Fyll en ugnssäker form med tomatsåsen och lägg cannellonin ovanpå. Riv på rikligt med pecorino eller parmesan. Grädda på 175 grader i 25 min. Servera med en grönsallad eller bara som det är.
1 kommentar om "Cannelloni med grym tomatsås"
  • Oskar Pellas
    Oskar Pellas

    Fantastiskt gott. Fick stående ovationer av mina vänner! Tack för receptet.