Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Calzone – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Ingredienser

1 pizza
  • 1 utkavlad pizzabotten, se separat grundrecept
  • eller
  • 1 förpackning utkavlad pizzadeg, gärna glutenfri

Fyllning

  • 1 knippa salladslök
  • 1 röd paprika
  • 250 g cocktailtomater
  • 50 g kärnfria oliver, avrunna
  • 4-5 msk olivolja
  • 3-4 sardeller
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk hackade persiljeblad
  • flingsalt, nymalen svartpeppar
  • 3 dl riven pizzaost

Så här gör du

  1. Ansa och skiva salladslöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Dela tomater och oliver.
  2. Fräs salladslöken i oljan ca 3 minuter. Blanda i paprikan och fräs ca 3 minuter. Blanda i tomaterna och fräs ca 5 minuter. Blanda i oliver, sardeller och vitlök och fräs ca 1 minut. Blanda i persiljan. Smaka av med salt och peppar. Låt fyllningen kallna. Blanda i osten.
  3. Sätt ugnen på 225-250 grader.
  4. Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. Täck halva pizzan med fyllningen, spara en kant runtom. Vik ihop pizzan och pressa kanterna noga. Vik upp pizzakanten och nyp ihop. Grädda i mitten av ugnen 15-25 minuter.