Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Calvados sås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Denna sås passar till mycket kött, i detta fallet hade jag den till en fin bit svensk entrecote & goda primörer.

Ingredienser

8 portion
  • 50 g Smör
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Morot
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Lite persilja
  • 1 st 
röd paprika

  • 1,5 krm Salt
  • 2,5 krm Pepparmix
  • 1 krm Vitpeppar
  • 3/4 dl Calvados
  • 1/2 dl Vitt vin
  • 1 msk Tomatpure
  • 1,5 msk Oxfond
  • 4 dl Vatten
  • 6 dl Vispgrädde
  • Maizena

Så här gör du

  1. ➰ Skala och skär alla grönsakerna i mindre bitar. ➰ Sautera grönsakerna i smöret i en kastrull. ➰ Salta & peppra ➰ Lägg i tomatpurén och rör om. ➰ Häll i calvadosen & det vita vinet. Reducera ner. ➰ Tillsätt oxfonden, vattnet & grädden. ➰ Låt såsen puttra på medium värme i en halv timme. ➰ Sila såsen och häll tillbaka såsen i en kastrull. ➰ Blanda vatten & Maizena. Red av såsen. ➰ Smaka av, kanske behövs lite mer oxfond,salt eller vitpeppar.