Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cajunkräftor i wok med aioli och inlagda citroner

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 portioner
  • 2 kg kokta kräftor
  • 5-6 majskolvar
  • 10 chorizo
  • 2 röda paprikor
  • 1 röd chilifrukt
  • Cajunkrydda Louisiana rub, se recept
  • olja till stekning

Cajunkrydda Louisiana rub

  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk krossad torkad vitlök
  • ½ tsk lökpulver
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk chiliflakes eller ½ tsk mald chipotle

Aioli

  • 3 dl majonnäs
  • 2 –3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Blanda alla ingredienser.

Inlagda citroner

  • 4 ekologiska citroner, hela
  • 4 ekologiska citroner, saften
  • 5 msk finkornigt salt
  • 2 lagerblad
  • 3-3 ½ dl mild olivolja eller neutral rapsolja

Så här gör du

  1. Börja med att hälla i lite olja i woken. Dela majsen i fyra bitar vardera och lägg tillsammans med korvarna – hela om de är små, annars delade på mitten.
  2. Kärna ur paprikorna och skär dem i stora bitar. Lägg i paprikabitarna och tillsätt skivad chilin. Fräs allt och lägg sist i kräftorna och krydda med cajunkrydda.
  3. Blanda alla kryddor och strö lite över pannan med kräftorna. Servera resten i en liten skål vid sidan om.
  4. Tvätta och torka citronerna, skär varje citron i fyra bitar. Lägg i glasburken och varva med salt. Sätt på locket och skaka på burken. Lägg i lagerbladen och pressa över citronsaften.
  5. Sätt på locket och låt stå i fem dygn i rumstemperatur. Skaka lite på burken varje dag så att det blandar sig ordentligt.
  6. Häll över oljan och ställ in burken i kylen 2–3 veckor.