Cajun buttered corn

Foto: Joel Wåreus
Ingredienser
4 portioner
- 4 majskolvar
- smör till stekning
- salt
- 3 msk smör
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- ¼ tsk rökt paprikapulver
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm kajennpeppar
- 1 tsk majsstärkelse, till exempel Maizena
- 1 dl grönsaksbuljong
- 40 g cheddarost
Så här gör du
- Stek majskolvarna i lite smör runtom och salta lätt. Lägg över majsen på ett fat.
- Lägg smör, vitlök och alla kryddorna i stekpannan. Värm och vispa kraftigt.
- Rör ner majsstärkelsen i buljongen och vispa i lite i taget i stekpannan. Vispa kraftigt och koka ihop. Lägg i majsen och vänd runt i smörsåsen. Lägg upp på ett uppläggningsfat och strö över finriven cheddar.

Du kanske även gillar
Populära recept