Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Caffe latte-glass med choklad & mandel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 1 1/2 dl espresso eller starkt kaffe
  • 6 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 1 1/4 dl mandel

Så här gör du

  1. Koka upp mjölk, grädde, vaniljfrön och kaffe. Ställ åt sidan.
  2. Vispa äggulor och socker till en fluffig smet. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen.
  3. Sjud till 85 grader under omrörning. Det får inte koka, då blir det äggstanning.
  4. Häll upp smeten i en bunke. Låt kallna och sila sedan smeten genom en sil. Täck över med platsfolie och förvara i kylen, gärna till nästa dag.
  5. Rosta mandeln i en torr het panna, behåll skalet. Grovhacka hälften av mandeln. Grovhacka chokladen.
  6. Blanda i mandel och choklad i smeten. Frys glassen i glassmaskin enligt maskinens föreskrifter. Förvara i frysen.