Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Caesarsallad med sesamstekt quornfile

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En fräsch sallad med caesardressing, romansallad, krutonger, parmesan och Quorn.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st Romansallad
  • 4 st Quornfile
  • 1 tsk Sesamolja
  • 1 msk Sesamfrön
  • 4 st Brödskivor
  • 2 msk Olja
  • DRESSING
  • 2 st Äggulor
  • 0,5 msk Dijonsenap
  • 2 msk Citronsaft
  • 0,5 st Vitlöksklyfta
  • 1 dl Riven parmesan
  • 1,5 dl Olja
  • 2 msk Vispgrädde
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Skär brödet i krutonger och stek i oljan på medelvärme. Salta och lägg på hushållspapper tills servering.
  2. Stek quornfilerna i valfritt stekfett samt sesamoljan på medelvärme. Strö över sesamfröna precis innan filerna är färdiga och rosta dom lätt. Lägg åt sidan tills servering.
  3. Dressingen: Riv parmesanosten och skala vitlöken. Blanda äggulor och senap, droppa i oljan under omrörning. Häll sedan i oljan i en jämn stråle. Rör i parmesanost och riv ner vitlök, tillsätt citronsaft och späd med vispgrädde till lagom konsistens. Krydda med salt och peppar och tillsätt ev mer citron om det behövs.
  4. Häll dressingen över den skurna salladen och blanda runt. Arrangera salladen på 4 tallrikar och servera med krutonger, qournfilen som du skurit i snygga skivor och hyvlad parmesan. Ringla över lite olivolja och toppa med några ärtskott eller lite fint hackad gräslök.