Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Caesarsallad med kycklingnuggets & bacon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 små huvuden romansallat
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 dl riven parmesan
  • 5 sardeller
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • salt och peppar
  • eventuellt vatten

Kycklingnuggets

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vatten
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 2 dl panko
  • rapsolja

Till serveringen

  • 140 g klippt bacon
  • 4 skivor rostat vitt bröd
  • cocktailtomater i olika färger
  • parmesanost
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Caesardressing: Lägg sardeller och skalad vitlök i en mixerbägare. Tillsätt ägg, senap, parmesan, vinäger, olivolja och rapsolja i bägaren. Mixa med en mixerstav i botten på bägaren till en helt slät majonnäs. Smaka av med citronsaft, worcestershiresås, salt och peppar. Späd med vatten till en lagom tjock dressing.
  2. Krutonger: Skär bort kanterna på brödskivorna, rosta och skär dem i trekantiga bitar. Stek dem frasiga i stekpanna med olja. Låt svalna på hushållspapper.
  3. Kycklingnuggets: Skär kyckling­ filéerna i tre centimeter stora bitar. Vispa samman ägg, majsstärkelse, vatten, salt och peppar i en skål. Lägg panko i en annan skål. Doppa kyckling­ bitarna i smeten och rulla dem därefter i panko. Lägg dem på ett smörpapper.
  4. Hetta upp en stekpanna med botten täckt av rapsolja. Stek kycklingbitarna runt om på medel­ värme, 5–6 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Skär baconet i strimlor och stek dem i het stekpanna tills de är krispiga. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Skölj och slunga romansallaten torr. Riv den i mindre bitar. Blanda sallat och hälften av dressingen i en stor skål. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med kycklingnuggets, delade tomater, bacon och krutonger. Hyvla över parmesan och avsluta med nymald svartpeppar.