Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Caesarsallad med kyckling och rostad potatis

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g potatisar av fast sort
  • olivolja
  • salt
  • 150 g rökt sidfläsk i bit
  • 400–500 g kycklinglårfilé
  • nymald peppar
  • 100 g grönkål med stjälk
  • 2 dl grovriven parmesanost

Dressing

  • 1 ägg
  • 3 sardellfiléer
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 citron, pressad saft av
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk worcesterhiresås
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Dressing: Knäck ägget i en skål för stavmixer. Tillsätt sardeller, vitlök, citronsaft, senap och worcesterhiresås.
  2. Mixa ihop tills allt är blandat. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixning. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sallad: Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skär potatisen i grova bitar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Blanda med 1 msk olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Låt kallna.
  4. Fintärna fläsket. Knaperstek det i lite olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Putsa kycklingfiléerna. Stek i olivolja tills de är genomstekta. Salta och peppra. Varmhåll under folie. Skär i skivor vid servering.
  6. Riv grönkålen i bitar. Blanda potatis och grönkål med dressing och ost vid servering. Vänd runt så att alla blad blir täckta.
  7. Lägg upp och toppa med skivad kyckling, fläsk och lite extra parmesanost.