Caesarsallad med kyckling och rostad potatis

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 300 g potatisar av fast sort
- olivolja
- salt
- 150 g rökt sidfläsk i bit
- 400–500 g kycklinglårfilé
- nymald peppar
- 100 g grönkål med stjälk
- 2 dl grovriven parmesanost
Dressing
- 1 ägg
- 3 sardellfiléer
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1/2 citron, pressad saft av
- 1 msk dijonsenap
- 1/2 tsk worcesterhiresås
- 1 1/2 dl rapsolja
- salt
- nymald peppar
Så här gör du
- Dressing: Knäck ägget i en skål för stavmixer. Tillsätt sardeller, vitlök, citronsaft, senap och worcesterhiresås.
- Mixa ihop tills allt är blandat. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixning. Smaka av med salt och peppar.
- Sallad: Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skär potatisen i grova bitar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Blanda med 1 msk olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Låt kallna.
- Fintärna fläsket. Knaperstek det i lite olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.
- Putsa kycklingfiléerna. Stek i olivolja tills de är genomstekta. Salta och peppra. Varmhåll under folie. Skär i skivor vid servering.
- Riv grönkålen i bitar. Blanda potatis och grönkål med dressing och ost vid servering. Vänd runt så att alla blad blir täckta.
- Lägg upp och toppa med skivad kyckling, fläsk och lite extra parmesanost.

Du kanske även gillar
Populära recept