Logga in här

Çilbir med vispad yoghurt, pocherade ägg och brynt smör

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Pocherade ägg

  • 4 ägg, rumstempererade

Vispad yoghurt

  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 1 liten vitlöksklyfta, rivem

Brynt chilismör

  • 30 g smör
  • 1/2 tsk aleppopeppar, alternativt chiliflakes eller chilipulver

Servering

  • 1 knippe färska örter, t ex koriander, dill och/eller bladpersilja
  • 1-2 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 gurka, i mindre bitar
  • 1 näve valfria gröna blad, t ex spenat
  • 2 msk rostade sesamfrön, vita och svarta
  • 100 g fetaost, smulad
  • salt och peppar
  • rostat eller grillat surdegsbröd

Så här gör du

  1. Pochera äggen (se länk ovan)
  2. Handvispa yoghurten lätt och smaksätt den med lite vitlök.
  3. Bryn smöret och vispa ner chilin. Ta lite i taget tills du har den styrka på smöret som du gillar. Ställ åt sidan.
  4. Lägg yoghurten på ett fat och toppa med de pocherade äggen, det brynta chilismöret och färska örter. Pudra på lite rökt pap- rikapulver. Toppa med gurka, grönt och sesamfrön. Avsluta med att smula över rikligt med fetaost, salta och peppra. Servera med bröd.