Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Burrata med grillad persika och pangrattato

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 burrata
  • 3 persikor
  • 100 g surdegsbröd
  • 1 gul färsk lök
  • rosésallad
  • rapsolja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 knippe färsk timjan

Så här gör du

  1. Börja med att ta ut burratan ur kylen så den blir rumstempererad medan du förbereder resten.
  2. Skär bort kanterna på surdegsbrödet och dela brödet i mindre kuber. Mixa brödet hastigt i en mixer.
  3. Hetta upp oljan försiktigt till 180 grader, och fritera brödsmulorna tills de fått en gyllene färg, rör om under tiden. Tänk på att ha ett lock i närheten om oljan skulle fatta eld.
  4. Låt brödbitarna rinna av på papper och salta försiktigt.
  5. Halvera persikorna och ta bort kärnan. Lägg persikan på grillen med snittytan nedåt tills de fått fin färg. De ska mjukna något men fortfarande behålla sin form. Skär sedan persikan i klyftor.
  6. Strimla löken tunt och dela salladen i mindre bitar. Ringla över olivolja och flingsalt.
  7. Dela burratan på mitten och lägg en halva på varje tallrik. Salta snittytan. Varva sedan salladen, löken och den grillade persikan runt osten.
  8. Strö över brödbitar, lite olivolja och garnera med timjanblad.