Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Burgare med hemmarörd ketchup, grillad majs & pommes

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 pkt potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 festmix
  • ca 600 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 pkt majskolvar
  • smör
  • salt
  • 4 frisco bröd

Ketchup

  • 1 pkt hela tomater
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 lagerblad
  • 0,5 krm kanel
  • 0,5 dl råsocker
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5 tsk salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta av och skär potatisen i stavar. Skölj dem och låt dem rinna av. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och salta. Laga i ugn i ca 30 min.
  2. Häll innehållet i tomatburken i en gryta. Häll på äppelcidervinäger. Lägg i lagerblad, kanel, socker och tomatpuré i grytan. Låt nu allt koka utan lock i ca 10 minuter. Rör om då och då så att inte ketchupen bränns. Glöm inte att smaka av med salt.
  3. Skär tomaten och gurkan i skivor. Skala och strimla löken. Lägg upp allt på ett fat tillsammans med salladen i väntan på servering.
  4. Forma färsen till 4 biffar, salta och peppra dem. Grilla burgarna i ett par minuter per sida. Grilla majsen samtidigt.
  5. Servera med grönsaker, bröd, ketchup, grillad majs med lite smör & salt.
  6. Tips: Ett hett tips är att först frysa burgarna en stund innan grillningen. Då fastnar de inte lika lätt på gallret.