Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Burgare med hemlagad dressing och parmesan strips

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Högrevsburgare 4 st

  • 500 g högrevsfärs
  • 1/2 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk Grillkrydda
  • smaka av med salt lite mer än en 1/2 tsk

Dressing

  • 1 st äggula
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk 12 % ättika
  • 1 1/2 - 2 tsk hultbergs milda senap
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk strö socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 dl solrosolja
  • 2-3 msk hackad mor annas ättiksgurka
  • 2-3 msk hackad gul lök

Parmesan strips

  • 10-12 st medelstora potatisar
  • valfri mängd riven parmesanost

Så här gör du

  1. Häll ner äggulan, rödvinsvinäger, 12% ättika, 1 1/2 tsk senap, ketchup, socker och salt i en bunke till dressingen.
  2. Vispa blandningen med elvisp på hög effekt tills den blir något porös och ändrar färg till en ljusare ton.
  3. Tillsätt i en tunn stråle nästan droppvis oljan och vispa samtidigt på hög effekt tills du har en tjock majonnäs. Oljans mängd beror lite på storleken på ägget men använd dig av mellan 2-3 dl till en gula. smaka av med ev mer senap.
  4. Skiva löken i mindre bitar gör likadant med gurkan , när gurkan är skivad sug bort gurkspadet med ett hushållspapper annars blir majonnäsen för lös. Häll ner det i majonnäsen och blanda runt, ställ i kylen och låt dra en stund.
  5. Skala och skiva potatisen så som du vill ha dem.
  6. Lägg ut dem i en oljad ugnsfast form salta och peppra. Grilla i ugnen på 225 grader i ca 30 min beroende på ugn. Riv parmesan över när potatisen är klara.
  7. Blanda högrevsfärs med vitlökspulver, lökpulver, grillkrydda och salt.
  8. Forma till hamburgare och grilla på grilljärn 3 min på var sida eller så länge som du vill.
  9. Tips- Dressingen kan du förvara i upp till 3 veckor i kyl. Jag använder alltid solrosolja för smakens skull.