Logga in här

Burgare med bacon & lökringar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Friterade lökringar

  • 1 stor lök
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl öl
  • 1 äggula
  • 1 krm salt + salt att strö över
  • 5 dl olja till fritering

Hamburgare

  • 800 g nötfärs, gärna av högrev
  • 8 bacon
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 4 cheddarost

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 8 tomatskivor
  • ½ rödlök, skuren i ringar eller picklad rödlök
  • 40 g blue cheese
  • 1 dl BBQ-sås - se länk ovan
  • picklad jalapeño - se länk ovan

Så här gör du

  1. Friterade lökringar: Skär löken i ringar.
  2. Vispa ihop vetemjölet och ölen, vispa i äggulan och saltet.
  3. Värm upp oljan till cirka 170 grader. Doppa ringarna i smeten och fritera ett par i taget tills de är gyllenbruna.
  4. Lägg dem på ett fat med hushållspapper så att de får rinna av. Strö över salt.
  5. Hamburgare: Forma till hamburgare. Linda baconen i ett kors runt burgarna. Grilla burgarna tills det fått fin färg på båda sidor. Om du vill ha genomstekta burgare kan du lägga dem några minuter på indirekt värme. Salta och peppra.
  6. Lägg på osten precis innan burgarna är färdiga så att den smälter lite.
  7. Servering: Skär bröden i två delar och grilla dem på snittytorna. Lägg sallad på hamburgerbrödets underdel. Lägg på burgare med ost, rödlöksringar, friterade lökringar, blue cheese, BBQ-sås och inlagd jalapeño. Lägg på locken.