Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bullar!

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat
Bullar!

Doften av nybakade bullar kan vara oslagbar. Skäm bort dig själv och andra i din närhet med denna doft och underbart saftiga bullar!

Tänk på att smöret ska vara riktigt rumsvarmt så att det verkligen går in i degen. Och att arbeta degen länge i maskinen.

Ingredienser

1 portion

ca 30 bullar

  • 75 gram jäst
  • 5 dl kall mjölk
  • 200 gram rumstempererat smör
  • 1 kg vetemjöl
  • 200 gram strösocker
  • 2 msk kardemumma
  • 3/4 tsk salt
  • Smör, kanel, socker eller annan valfri fyllning
  • 1 ägg + pärlsocker

Så här gör du

  1. Skär smöret i kuber och lös jästen i mjölken.
  2. Tillsätt alla övriga ingredienser samtidigt och arbeta ihop till en deg, den ska bli smidig och elastisk – kunna dras ut utan att gå sönder. Låt den vila 10-15 minuter.
  3. Dela degen i fyra delar. Kavla ut en bit åt gången på ett varsamt mjölat bakbord. Bred på fyllning, snåla inte! Vik över ena långsidan lite över mitten och vik den andra långsidan över den så att det blir tre lager. Skär remsor, ca 2-3 cm breda beroende på om du vill ha stora eller små bullar. Ta upp en remsa åt gången, greppa varsin ände och tvinna den åt olika håll, vira den runt ena tummen till en bulle.
  4. Låt bullarna jäsa på en plåt under bakduk i 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, låt svalna på galler.
Du kanske även gillar