Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bullar med saffran och apelsin

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 stycken
  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 dl socker
  • 2 msk kardemumma
  • 1½ l mjöl

Fyllning:

  • 200 g Smör
  • 2 dl Socker
  • 1 g saffran
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 1 st apelsin, rivet skal
  • ½ st apelsin, saft

Pensling, garnering:

  • 1 st ägg
  • ½ dl vatten
  • 2 dl pärlsocker

Så här gör du

  1. Vetedeg: Smält smöret, ha i mjölk. Värm till 37 grader. Smula nere jästen i en bunke, rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet. Tillsätt, socker, salt kardemumma och nästan allt mjöl. Spara en del mjök till utbakninen. Arbeta ihop degen tills den är smidig. Knåda den sedan ordentligt och sätt sedan att jäsa i 30 minuter under duk
  2. Fyllningen: smält ca 20 g smör i en liten kastrull el ett dl.mått om det r av rostfritt. Rör ner ca 1 msk socker och allt saffran o låt det puttra nån minut så att saffranet får dra ut i smaken. Rör ihop smör, socker vaniljsocker med elvisp, Häll i saffranet med apelsinskal och apelsinsaft och rör tills det är mjukt och smidigt.
  3. Utbakning: Ta degen och arbeta ihop den lite till. Skär sedan mindre bitar som kavlas ut i en avlång rektangel. Bred ut fyllningen. eftersockra lite till. Rulla ihop och skär i bitar som läggs i bullformar på en plåt. låt jäsa ytterligare 30 minuter. Slå ihop ägget med det kalla vattnet och pensla bullarna. Strö pärlsocker (eller valfri garnering) på dem. Grädda mitt i ugnen, ca 250 grader i ca 5-7 minuter beroende på ugn.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

Du kanske även gillar