Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Buljongkokt kyckling med fetaost- och basilikakräm

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500-600 g kycklingfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 buljongtärning utan glutamat
  • 1 tsk spiskumminfrön
  • 1 tsk currypulver
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 tsk fransk senap
  • 1 medelstort blomkålshuvud
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 färsk basilika
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skär kycklingfileérna på längden i tunnare bitar.
  2. Koka upp vattnet och lös upp buljong- tärningen i vattnet. Lägg i kycklingfileérna och låt sjuda i cirka 10 minuter, lite beroende på hur tjocka bitarna är.
  3. Rosta spiskumminfröna i en torr panna tills de börjar knäppa. Slå över i en mortel och stöt dem. Blanda med curry, yoghurt och senap i en salladsskål.
  4. Dela blomkålen i buketter. Koka dem nätt och jämnt mjuka i vatten. Häll av vattnet. Blanda ner blomkål i salladsskålen och smaka av med salt och peppar.
  5. Mosa fetaost med en gaffel och rör ner crème fraiche. Hacka färsk basilika och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med fetaostkrämen och blomkålssalladen.