Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bulgursallad med ugnsmarinerad kyckling


Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

En härlig sommarmiddag med oliver, paprika, curry och honung.

Ingredienser

4 portioner

  • 4-6 kycklingfiléer


Marinad:


  • 1/2 dl olivolja
  • 
1 tsk rivet citronskal

  • 2 vitlöksklyftor, skivade

  • 1 tsk paprikapulver


Sallad:


  • 4-5 dl bulgur

  • 1 vatten

  • 2 msk gurkmeja

  • 1 tärning grönsaksbuljong

  • 2 rödlökar

  • 3 msk soltorkade tomater i olja

  • 1 stor röd paprika

  • ett knippe färsk bladpersilja
  • 
svarta oliver

  • blandad grönsallad


Currydressing:


  • 1 dl majonnäs

  • 2 msk crème fraiche

  • 2 msk gräddfil

  • 2-3 msk flytande honung

  • 1-2 msk söt senap
  • 
stark curry, salt, vitpeppar efter eget tycke

Så här gör du

  1. 
Blanda ihop marinaden i dubbla plastpåsar, lägg i kycklingfiléerna, knyt ihop, vänd runt och låt marinera några timmar i kylen.

  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och häll över marinaden. Sätt in i ugn, 175 grader, cirka 25-30 minuter. Kolla att den är klar genom att dela den tjockaste filén på mitten, den ska inte vara rosa! Låt svalna något och skiva filéerna.

  3. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Men tillsätt gurkmeja och buljong till vattnet. När bulgurn är klar, häll över den i en stor bunke och låt svalna.

  4. Hacka rödlök, paprika och bladpersilja smått. Blanda ner i bulgurn.

  5. Lägg grönsalladen underst på ett stort djupt fat. Lägg över bulgurn. Dela de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Sprid ut dem och oliver över bulgurn, toppa med kycklingen.

  6. Blanda ihop dressingen och servera till.