Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bulgursallad med sockerärtor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 3 dl bulgur
  • 0,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 200 g sockerärtor, frysta går bra
  • 1 st liten röd paprika
  • 1 st röd lök
  • 2 dl kalamataoliver
  • 150 g miniplommontomater
  • 70 g småbladig rucola
  • 50 g solrosskott till garnering

Vinägrett:

  • 0,5 dl olivolja
  • saften av en halv citron
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Koka bulgurn i buljongen, enligt anvisning på paketet. Låt den svalna.
  2. Koka sockerärtorna i 5 minuter. Skölj dem sedan i kallt vatten och dela dem på mitten.
  3. Skär paprikan i strimlor. Skiva löken tunt. Dela tomaterna på mitten.
  4. Blanda olivolja, citronsaft, vinäger och honung till en vinägrett. Salta & peppra.
  5. Blanda ner sockerärtor, paprika, lök, tomater, oliver och rucolan i bulgurn. Rör försiktigt ner vinägretten. Garnera med solrosskott.