Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bulgursallad med rostad paprika




Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl bulgur

  • 6 dl grönsaksbuljong

  • 1 zucchini

  • 1 röd paprika
  • 
1 rödlök
  • 
2 tomater
  • 
4 msk svarta oliver
  • 
1 knippe persilja
  • 
1 ask spenat

  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 
2 dl gräddfil
  • 
1 citron, rivet skal

  • salt & peppar
  • 
olivolja
  • 
sherryvinäger

Så här gör du

  1. 
1. Koka upp grönsaksbuljongen. Lägg i bulgur och låt koka i 7 minuter. Dra sedan kastrullen åt sidan och låt den stå och svalna.

  2. Hetta upp en stekpanna. Skär paprika, rödlök och zucchini i centimeterstora bitar. Rosta i stekpannan tills de blir mjuka och får bra färg tillsammans med rosmarinen.

  3. Hacka persiljan. Tärna ner tomaterna. Blanda sedan bulgur, tomater, persilja, oliver och de rostade grönsakerna i en bunke.

  4. Tillsätt några matskedar olivolja och sherryvinäger, smaka av med salt och peppar. Blanda ner spenaten.

  5. Riv ner skalet från citronen i gräddfilen och smaka av med salt och peppar. Lägg sedan bulgurblandningen i skål och ringla över gräddfilsdressingen. Servera med bröd.