Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bulgursallad med kräftstjärtar & salami


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Här smaksätter jag bulgurn genom att fräsa vitlök och chiliflakes i lite olivolja innan jag häller på vattnet. Salami, kräftstjärtar, avokado och mozzarella gör det här till en lite lyxig men mycket snabbgjord sallad. Pröva!


Ingredienser

4 portioner

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 
olivolja, att steka i

  • 2 1/2 dl bulgur

  • 150 g salami i skivor

  • 2 avokado

  • 200 g sojabönor (säljs i frysdisken i lite större matbutiker)

  • 1 ask kräftstjärtar, ca 175 g avrunna

  • 125 g mozzarella
  • 
några nävar babyspenat


Citrondressing:


  • 2 dl turkisk yoghurt

  • 1 dl majonnäs
  • 
finrivet skal från 1 citron

  • 2 msk finhackad färsk mynta
  • 
salt och peppar


Så här gör du

  1. Fräs pressad vitlök och chiliflakes i olivolja i en kastrull. Tillsätt vatten och bulgur, koka enligt anvisningen på bulgurpaketet. Låt svalna.

  2. Bred ut bulgurn på ett uppläggningsfat. Skär salamin i strimlor och avokadon i skivor. Lägg salami, avokado, tinade sojabönor (de behöver inte förvällas) och avrunna kräft­stjärtar ovanpå.

  3. Riv mozzarellan i bitar och lägg den ovanpå tillsammans med baby­spenat. Blanda turkisk yoghurt, majonnäs, citronskal, mynta, salt och peppar till en dressing. Servera bulgursalladen med citron­dressingen.