Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bulgursallad med grillad halloumi och grönsaker

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl bulgur
  • 2 pkt halloumi
  • 10 halverade cocktailtomater 1 liten rödlök i tunna skivor
  • 65 g färsk babyspenat
  • 300 g vattenmelon i tärningar
  • 1 ⁄4 gurka i små tärningar
  • 1 bunte mynta, grovhackad
  • 1 näve kalamataoliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinvinsvinäger
  • 2 ,5 dl kvarg (10%)
  • 1 riven klyfta vitlök
  • 1 citron, rivet zest och saft
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt förpackningsanvisning. Låt svalna.
  2. Rör samman kvarg, citronzest, citronsaft och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Blanda samman den kokta bulguren med alla grönsaker. Häll på olivolja, vinäger, salta och peppra. Blanda försiktigt ihop.
  4. Grilla halloumi i 1cm-tjocka skivor. Skär skivorna mitt itu och lägg överst på salladen. Strössla oliver och mynta över. Servera genast med den kalla såsen.