Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bulgogi – koreansk BBQ

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500-600 g entrecote i bit
  • 3/4 dl japanska soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk mörkrostad sesamolja
  • 3 msk vitt vin
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 nashipäron (eller hårt vanligt päron)
  • 2 salladslökar
  • solrosolja till stekning

Srirachamajonnäs

  • 2 msk sriracha
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 dl majonnäs

Marinerad spenat

  • ca 260 g färsk babyspenat
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • solrosolja till stekning
  • 1 msk risvinäger
  • 1/2 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 1/2 msk mörkrostad sesamolja

Till servering

  • hjärtsallad (gemsallad)
  • kimchi
  • strimlad salladslök
  • rostade svarta och vita sesamfrön
  • rödbetsskott eller böngroddar
  • kokt ris, japanskt (sushiris)

Så här gör du

  1. Kött: Blanda soja, socker, sesamolja och vin. Finriv vitlöken, grovriv päronet och finstrimla salladslöken. Rör ihop sojablandning, vitlök, päron och salladslök.
  2. Skiva köttet så tunt det går och vänd ner det i marinaden. Låt marinera minst ett par timmar, men gärna över natten.
  3. Stek sedan köttet hastigt, lite i taget, i en riktigt het panna med lite olja. Lyft upp köttet vartefter.
  4. Lägg sedan tillbaka allt kött i pannan och häll över marinaden. Låt koka ihop några sekunder.
  5. Srirachamajonnäs: Blanda ingredienserna.
  6. Spenat: Fräs spenat och vitlök i lite solrosolja tills spenaten precis sjunker ihop. Låt svalna. Blanda marinaden och vänd ner spenaten.
  7. Servera köttet i salladsblad. Toppa med spenat, kimchi, srirachamajonnäs, salladslök, sesamfrön och skott eller groddar. Servera riset till eller lägg lite i botten på salladsbladet.