Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bulgarisk linssoppa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En soppa man ofta får i Bulgarien. Servera den med pitkabröd och kanske en Shopska salata före. Recept på bröd och sallad kommer också! Vill man göra soppan vegetarisk tillsätter man mer linser, utesluter köttet och använder grönsaksbuljong.

Ingredienser

4 portion
  • 500 g grytbitar av lamm eller fläskkött)
  • 2 gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör till stekning
  • ½ msk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk tomater
  • 1½ köttbuljong
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk mejram
  • 3 dl gröna linser
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Fräs den hackade löken och vitlöken i smöret utan att det tar färg, ta upp den.
  2. Bryn köttet, dofta över paprikapulvret, häll tillbaka löken och tillsätt tomatpuré och tomaterna som skurits i bitar.
  3. Späd med buljongen. Tillsätt lagerblad och mejram och låt soppan sjuda i 30 minuter
  4. Skölj linserna och häll ner dem i soppan. Koka ytterligare 20 minuter.
  5. Tillsätt den strimlade paprikan och låt soppan sjuda ytterligare 5 minuter och smaka av med salt och peppar.