Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Budapestrulle – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 56 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 150 g hasselnötsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk kakaopulver
  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker

Fyllning

  • 3 dl grädde
  • 2 tsk strösocker
  • 1 burk mandarinklyftor, 400 g, avrunna

Garnering

  • 50 g mörk choklad
  • florsocker eller kakaopulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Täck en långpanna, cirka 25 cm × 35 cm med bakplåtspapper.
  3. Blanda hasselnötsmjöl, vetemjöl och kakaopulver.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i hälften av sockret. Tillsätt resten av sockret, 3 msk i taget till en tjock marängsmet. Vänd ner mjölblandningen försiktigt i marängsmeten.
  5. Bred ut smeten över papperet och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  6. Stjälp upp kakan på ett bakplåts- papper och drag av papperet som kakan gräddats på (pensla med lite kallt vatten om det inte släpper). Låt kakan kallna under långpannan.
  7. Vispa grädden tillsammans med sockret. Blanda i de avrunna mandarinerna.
  8. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den med hjälp av papperet från långsidan.
  9. Rulla in kakan i papperet och lägg den med skarven ner på ett fat eller skärbräda.
  10. Lät den gärna vila i kylskåp eller frys den 2–3 timmar före serve- ringen, blir då lättare att skära i bitar.
  11. Smält och ringla över chokladen över tårtan före serveringen. Sikta över lite florsocker eller kakaopulver när chokladen stelnat.