Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Budapestrulle – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Budapestrulle är en perfekt mix av syrligt och sött. Mandariner och grädde är väldigt gott ihop, men du kan variera med till exempel aprikoser eller persikor på burk.

Ingredienser

8 bitar
  • 150 g hasselnötsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk kakaopulver
  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker

Fyllning

  • 3 dl grädde
  • 2 tsk strösocker
  • 1 burk mandarinklyftor, 400 g, avrunna

Garnering

  • 50 g mörk choklad
  • florsocker eller kakaopulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Täck en långpanna, cirka 25 cm × 35 cm med bakplåtspapper.
  3. Blanda hasselnötsmjöl, vetemjöl och kakaopulver.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i hälften av sockret. Tillsätt resten av sockret, 3 msk i taget till en tjock marängsmet. Vänd ner mjölblandningen försiktigt i marängsmeten.
  5. Bred ut smeten över papperet och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  6. Stjälp upp kakan på ett bakplåts- papper och drag av papperet som kakan gräddats på (pensla med lite kallt vatten om det inte släpper). Låt kakan kallna under långpannan.
  7. Vispa grädden tillsammans med sockret. Blanda i de avrunna mandarinerna.
  8. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den med hjälp av papperet från långsidan.
  9. Rulla in kakan i papperet och lägg den med skarven ner på ett fat eller skärbräda.
  10. Lät den gärna vila i kylskåp eller frys den 2–3 timmar före serve- ringen, blir då lättare att skära i bitar.
  11. Smält och ringla över chokladen över tårtan före serveringen. Sikta över lite florsocker eller kakaopulver när chokladen stelnat.