Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Budapestbakelse med kola, lingon och choklad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner

Botten:

  • 5 st Äggvitor
  • 3 dl Strösocker
  • 125 g Hackade hasselnötter
  • 1.5 msk Kakao
  • 0.5 dl Majsstärkelse

Fyllning :

  • 3 dl Vispgrädde
  • 3/4 dl Tinade eller färska lingon (rårörda med lite strösocker)
  • 0.5 dl Dulce de leche
  • 50 g Mörk choklad, hackad

Garnering:

  • 1 dl Vispgrädde
  • Färska eller tinade lingon
  • Dulce de leche
  • 50 g Mörk choklad, smält
  • 1 msk Florsocker

Så här gör du

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite efter hand, under vispning. Fortsätt vispa tills det blir en blank och styv marängsmet. Blanda nötterna med maizena och kakao. Vänd försiktigt ner detta i marängsmeten. Bred ut på ett bakpapper i en långpanna, ca 30×40 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Dra loss papperet som tårtan gräddats på.
  2. Fyllning: Vispa grädden. Bred ut på botten och strö ut lingon, dulce de leche och hackad choklad. Rulla ihop.
  3. Garnering: Vispa grädden och lägg i spritspåse. Garnera stubben med grädde, lingon, ringlad dulce de leche och smält choklad.