Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bucatini alle vongole – pasta med musslor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg hjärtmusslor
  • 300 g bucatini eller annan spaghetti
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk chilipeppar
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 burk cocktailtomater, 400 g eller 250 g färska cocktailtomater
  • salt och peppar

Till garnering

  • 1/2 dl hackad persilja

Så här gör du

  1. Spola av musslorna i kallt vatten. Lägg dem i en bunke med kallt vatten i cirka 1 timme, så att de kan spotta ut eventuell sand. Ta bort de som inte har slutna skalsköldar eller är skadade. Låt de rinna av i ett durkslag.
  2. Koka bucatinin i rikligt med saltat vatten, enligt anvisningar på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
  3. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela och kärna ur chilin och finhacka den. Fräs vitlök och chili i en stor gryta med olivoljan. Tillsätt vitt vin och cocktailtomaterna. Koka upp och tillsätt musslorna och koka dem kraftig under lock tills de öppnar sig, i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner bucatinin i grytan och servera i djupa tallrikar. Strö över hackad persilja.