Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brysselkex

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 38 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 200 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 4½ dl vetemjöl

Garnering

  • 1 dl strösocker
  • 1 krm valfri hushållsfärg

Så här gör du

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare
  2. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min
  3. Sätt ugnen på 175° och rulla ut degen till längder, ca 4 cm i diameter.
  4. Rulla längderna i strösocker färgat med hushållsfärg.
  5. Låt ligga i kyl ca 1 tim.
  6. Skär längderna i ca 1 cm tunna skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 8 min.