Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brysselkål med saffran

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Recept på brysselkål med saffran. Använd gärna färsk brysselkål. Hittar du fryst fungerar det också, men halvera koktiden då.

Recept: Pia Hall

Ingredienser

8 portioner
  • 500 g brysselkål
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1/2 pkt saffran
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt och vitpeppar

Så här gör du

  1. Ansa kålen. Hacka löken. Fräs lök i smör. Pudra över saffran och låt fräsa med.
  2. Häll på grädden. Lägg i kålen. Salta och peppra.
  3. Låt puttra på svag värme 10 minuter.