Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brysselkål med bacon


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Vinterns fina bryssel­kål är goda att kombinera med frasigt bacon.

Ingredienser

6 portioner

  • 750 g färsk brysselkål

  • 1 paket bacon, 140 g

  • 3 schalottenlökar
  • 
smör

  • cirka 1/2 dl pumpakärnor

  • flingsalt

  • nymald peppar

Så här gör du

  1. 
1 Ta bort fula ytterblad på kålen. Koka kålen mjuk i lättsaltat vatten, cirka 8 minuter. Låt rinna av.

  2. Skala och hacka löken. Strimla baconet och knaperstek tillsammans­ med löken i en liten klick smör.

  3. Rosta pumpakärnorna i en torr och het panna.

  4. Blanda baconfräset med brysselkålen. Krydda med salt och peppar. Lägg upp och strö över pumpakärnor.