Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bruschetta med ugnsbakade tomater


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Långsamt ugnsbakade tomater och basilika är en suverän kombination på en klassisk italiensk macka.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g cocktailtomater

  • 2 msk olivolja

  • 1 msk råströsocker

  • 2 tsk flingsalt

  • 2 krm nymald svartpeppar

  • 1/2 baguette

  • 1-2 vitlöksklyftor

  • 1 msk olivolja


Garnera med:


  • basilika


Så här gör du

  1. Dela och gröp ur kärnorna ur tomaterna. Lägg tomaterna i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, strö över råströsocker, flingsalt och svartpeppar. Baka mitt i ugnen, i 100-125 grader, cirka 2 timmar.

  2. Skär baguetten i 2 centimeter tjocka skivor. Rosta på ugnsgallret under grill­elementet i ugnen, 250 grader, någon minut per sida. Passa noga.

  3. Gnid skalad vitlök mot den ena rostade sidan av bröden. Ringla över lite olivolja. Lägg tomaterna på brödskivorna. Garnera med basilika.