Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bruschetta med svamp & vitlök

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 stycken

Bruschetta

  • 4 rejäla skivor surdegs– eller lantbröd
  • olivolja

Topping

  • 500 g ansad färsk svamp, till exempel skogschampinjoner
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl blandade färska örter, till exempel timjan, rosmarin och oregano
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • 2 hela vitlökar

Så här gör du

  1. Dela svampen i mindre bitar. Lägg den i en skål och blanda med olivolja, vinäger, örter, salt och peppar. Låt marinera i minst 2 timmar, men gärna längre. Rör om då och då.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta de hela vitlökarna tills köttet är mjukt, i cirka 30 minuter.
  3. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Rosta brödet i ugnen, i cirka 10 minuter. Droppa lite olivolja på brödet vid servering.
  4. Stek svampen i en het stekpanna, helst teflon.
  5. Bred vitlöksköttet på brödskivorna och fördela den nystekta svampen över. Krydda med flingsalt och dra över några varv med pepparkvarnen.