Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bruschetta med svamp & vitlök

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 stycken

Bruschetta

  • 4 rejäla skivor surdegs– eller lantbröd
  • olivolja

Topping

  • 500 g ansad färsk svamp, till exempel skogschampinjoner
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl blandade färska örter, till exempel timjan, rosmarin och oregano
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • 2 hela vitlökar

Så här gör du

  1. Dela svampen i mindre bitar. Lägg den i en skål och blanda med olivolja, vinäger, örter, salt och peppar. Låt marinera i minst 2 timmar, men gärna längre. Rör om då och då.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta de hela vitlökarna tills köttet är mjukt, i cirka 30 minuter.
  3. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Rosta brödet i ugnen, i cirka 10 minuter. Droppa lite olivolja på brödet vid servering.
  4. Stek svampen i en het stekpanna, helst teflon.
  5. Bred vitlöksköttet på brödskivorna och fördela den nystekta svampen över. Krydda med flingsalt och dra över några varv med pepparkvarnen.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.