Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bruschetta med gorgonzola & granatäppelsirap

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 stycken

Bruschetta

  • 4 rejäla skivor lantbröd, gärna av surdeg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-4 msk olivolja
  • 150-175 g gorgonzola
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 4 färska fikon

Granatäppelsirap

  • 1 stort granatäpple
  • 1/2 dl rött vin
  • 1/2 dl flytande honung
  • 2-3 msk rostade pinjenötter

Så här gör du

  1. Granatäppelsirap: Gröp ur granat- äpplets kärnor. Plocka bort de vita hinnorna. Pressa hälften av kärnorna, med baksidan på en träslev, genom en sil. Det ska bli cirka 1⁄2 dl juice.
  2. Häll juice, vin och honung i en liten kastrull. Koka utan lock tills det börjar tjockna, 10–12 minuter. Låt kallna, då tjocknar sirapen ytterligare. Förvara i rumstemperatur. Om sirapen stelnar för mycket, värm den sakta vid servering.
  3. Rör ner granatäppelkärnor och rostade nötter vid servering.
  4. Bruschetta: Sätt ugnen på 225 grader. Rosta brödet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och gnid brödet lätt med en vitlöksklyfta. Pensla på olivolja.
  5. Lägg en skiva ost på brödet. Toppa med skinkskivor och fikonklyftor. Ringla på granatäppelsirap.
Du kanske även gillar