Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bruschetta med gorgonzola & granatäppelsirap

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 stycken

Bruschetta

  • 4 rejäla skivor lantbröd, gärna av surdeg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-4 msk olivolja
  • 150-175 g gorgonzola
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 4 färska fikon

Granatäppelsirap

  • 1 stort granatäpple
  • 1/2 dl rött vin
  • 1/2 dl flytande honung
  • 2-3 msk rostade pinjenötter

Så här gör du

  1. Granatäppelsirap: Gröp ur granat- äpplets kärnor. Plocka bort de vita hinnorna. Pressa hälften av kärnorna, med baksidan på en träslev, genom en sil. Det ska bli cirka 1⁄2 dl juice.
  2. Häll juice, vin och honung i en liten kastrull. Koka utan lock tills det börjar tjockna, 10–12 minuter. Låt kallna, då tjocknar sirapen ytterligare. Förvara i rumstemperatur. Om sirapen stelnar för mycket, värm den sakta vid servering.
  3. Rör ner granatäppelkärnor och rostade nötter vid servering.
  4. Bruschetta: Sätt ugnen på 225 grader. Rosta brödet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och gnid brödet lätt med en vitlöksklyfta. Pensla på olivolja.
  5. Lägg en skiva ost på brödet. Toppa med skinkskivor och fikonklyftor. Ringla på granatäppelsirap.