Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bruschetta med bönpuré och sparris


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 stycken

  • 4 rejäla skivor bondbröd, gärna av surdeg

  • olivolja
  • 
250 g späd grön sparris
  • 
flingsalt

  • 1 burk cannellinibönor, 400 g

  • 2 vitlöksklyftor
  • 
1 msk hackad färsk rosmarin
  • 
1 tsk pressad citron

  • nymald peppar

  • parmesanost


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rosta brödet i mitten av ugnen tills det har fin färg. Pensla med olivolja.

  2. Bryt av den nedre grova delen på sparrisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och blanda med 1 msk olivolja och flingsalt. Rosta i mitten av ugnen cirka 10 ­minuter. Sparrisen ska fortfarande ha lite tuggmotstånd kvar.

  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Skiva vitlöken. Fräs vitlöken i 1 msk olivolja utan att den tar färg. Tillsätt bönor och rosmarin och låt puttra med några minuter.

  4. Mosa bönorna till grovt mos med en gaffel. Blanda i 2 msk olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar.

  5. Fördela den varma bönpurén på brödet. Toppa med sparris och flagad parmesanost.