Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bruschetta med ärter, mynta & fetaost

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 6 ljust bröd
  • 400 g frysta ärter
  • 20 färska myntablad
  • 150 g fetaost
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk saft från pressad citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ⁄2 dl olivolja
  • svartpeppar
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Koka upp vatten.
  2. Häll det kokande vattnet över ärterna i en värmetålig skål eller lägg ärterna i en kastrullen med kokande vatten och dra av från värmen. Låt ärterna dra i 4 minuter. Har du en mikro­vågsugn kan du tina ärterna där i stället. Häll av vattnet och lägg tillbaka ärterna.
  3. Finhacka myntan.
  4. Smula i fetaosten, lägg i yoghurten, pressad citron och myntan och rör om och mosa ärterna med sleven.
  5. Rosta brödet ganska hårt i en brödrost. Gnugga de rostade brödskivorna med vitlöksklyftorna.
  6. Lägg bröden på serverings­ tallrikar och ringla över olivoljan. Toppa med ärtröran. Dra några varv med pepparkvarnen över och strö lite flingsalt över. Servera.