Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bruschetta med ärter, mynta & fetaost

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ärter och mynta är en klassisk kombination som smakar fantastiskt. För att bryta av mot de söta ärterna har jag fetaost och citron. Det här är en bruschetta med mycket smak och vackra färger som kommer imponera på dina gäster.

Recept ur ”Fest på 30 min” av Jessica Frej.

Ingredienser

6 portioner
  • 6 skivor ljust bröd
  • 400 g frysta ärter
  • 20 färska myntablad
  • 150 g fetaost
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk saft från pressad citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ⁄2 dl olivolja
  • svartpeppar
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Koka upp vatten.
  2. Häll det kokande vattnet över ärterna i en värmetålig skål eller lägg ärterna i en kastrullen med kokande vatten och dra av från värmen. Låt ärterna dra i 4 minuter. Har du en mikro­vågsugn kan du tina ärterna där i stället. Häll av vattnet och lägg tillbaka ärterna.
  3. Finhacka myntan.
  4. Smula i fetaosten, lägg i yoghurten, pressad citron och myntan och rör om och mosa ärterna med sleven.
  5. Rosta brödet ganska hårt i en brödrost. Gnugga de rostade brödskivorna med vitlöksklyftorna.
  6. Lägg bröden på serverings­ tallrikar och ringla över olivoljan. Toppa med ärtröran. Dra några varv med pepparkvarnen över och strö lite flingsalt över. Servera.