Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brunsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Det finns säkert en miljon recept på brunsås. Jag tänkte bjuda på två ytterligheter och en ”lagom” variant.

Ingredienser

4 portioner
  • Olika beroende på variant

Så här gör du

  1. Vill du göra en brunsås på 5 minuter? Det går att göra faktisk. Den blir helt ok. Ska vi jämföra med något så är denna godare än en plastförpackad sås som säljs i affärer. Ska du steka köttbullar och har superbråttom är detta ditt recept. 3 dl grädde, 1 köttbuljongtärning. 1 tsk soja. Koka upp. Vispa. Klart! Ok kanske sex minuter med en lite långsam spis. 😗
  2. Lagomvarianten tar ca 20-30 minuter. 1 scharlottenlök, 3 dl grädde, 1 köttbuljongtärning. 1 tsk soja, 1/2 tsk timjan, 1 klick smör. Finhacka löken och stek den i en smörklick på medelvärme i 2-3 minuter. Tillsätt grädde, buljongtärning, soja och timjan. Koka upp detta och låt sen sjuda 10-15 minuter. Tillsätt någon droppe soja om såsen är för ljus eller saknar sälta. Mixa med en mixerstav. Klart.
  3. Den långa varianten är egentligen samma som "lagom" förutom att du gör din egen buljong. Tärningar använder du endast om du saknar hemmagjord buljong. Egen buljong tar tio timmar att göra och det receptet återkommer jag till längre fram i tiden.
Du kanske även gillar