Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brunkål – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 204 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1½ kg vitkål
  • 4 msk sirap
  • 3 dl buljong eller skinkspad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk ättikssprit, 12 %
  • smör till stekningen
  • salt

Så här gör du

  1. Strimla kålen grovt och skär bort stocken. Smält smör i en stor gjutjärnspanna och bryn kålen. Tillsätt 2 dl av buljongen och stek under lock cirka 20 minuter.
  2. Bred ut kålen i en långpanna.
  3. Ringla över sirap och soja. Häll på resten av buljongen. Stek mitt i ugnen cirka 30 minuter i 200 grader.
  4. Smaksätt kålen med ättikssprit och eventuellt ytterligare salt. Tillsätt eventuellt mer sirap och ättikssprit för en sötsur balans.
2 kommentarer om "Brunkål – recept"
  • Åsa Glasgow
    Åsa Glasgow

    Detta var ett väldigt gott recept! Min första brunkål gjort på ett enkelt recept.
    Två tummar upp?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Åsa Glasgow

      Hej Åsa, kul att du gillade Barbros recept och att ditt första möte med brunkål blev lyckat 🙂 Mvh Mitt kök-redaktionen