Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brule a la malta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 4 dl Hemkokt risgrynsgröt
  • 1 msk Florsocker
  • 0,5 äkta vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång
  • 1 dl uppvispad grädde
  • 4 tsk rörsocker
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 8 tsk Favoritsylten

Så här gör du

  1. Blanda kall gröt med uppvispad grädde. Rör ner florsocker och vanilj. Skeda upp i fyra skålar.
  2. Lägg 2 tsk sylt i en grop i varje mitt. Strö över kardemumma och sedan socker. Bränn dem gyllne med en brännare eller sätt dem i ugnen på grill.