Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brownies med peanut butter swirl

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 34 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 120 g Smör, rumsvarmt
  • 200 g Mörk choklad
  • 1 1/2 dl Strösocker
  • 1 1/2 dl Farinsocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 1/2 dl Kakao
  • 4 Ägg
  • 1 nypa Salt

Peanut butter swirl

  • 2 dl Jordnötssmör
  • 2 dl Florsocker

Topping

  • 100 g Mjölkchoklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180°. Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen grovt och låt den smälta ner i smöret. Rör ner sockret.
  2. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner dem i kastrullen varvat med äggen. Rör till en jämn smet.
  3. Smöra en form, 20x20 cm (eller liknande) och lägg ett bakplåtspapper i botten. Fördela smeten i formen.
  4. Vispa samman jordnötssmöret och florsockret och klicka ner det i formen. Dra med en gaffel så att det blir som en marmorering. Hacka mjölkchokladen och strö över.
  5. Skicka in formen i ugnen. Låt den gräddas i ca 30 minuter. Kolla gärna med en sticka redan efter 25 minuter. Stickan ska vara torr när du kollar längs kantern men gärna lite kladdig i mitten. Då är kakan klar. Låt den svalna helt, gärna över natten, innan du skär upp den i önskade bitar.
  6. Servera kakan som den är eller med vaniljglass eller lättvispad grädde.
2 kommentarer om "Brownies med peanut butter swirl"
  • Orreftw
    Orreftw

    Vilka ”Torra ingredienser” pratar du om? Kakao, och vaniljsocker?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Orreftw

      Hej,
      Torra ingredienser är t ex mjöl, socker, salt, farinsocker, kakao, osv.
      Mvh Mitt kök-redaktionen