Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brownies, klassiska

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Brownies med choklad och lite vaniljsocker – enklare kan det inte bli. Klipp ut en schablon i vanligt skrivpapper och pudra florsocker i ett fint mönster över varje kaka.

Ingredienser

1 långpanna
  • 125 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smält smör och choklad. Vispa ägg och socker. Rör ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Tillsätt den smälta chokladblandningen.
  2. Häll smeten i liten långpanna och grädda cirka 20 minuter.
  3. Låt svalna och skär sedan i kvadrater. Pudra med florsocker.