Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria brownies

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 60 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 150 g osaltat smör
  • 110 g ägg (2 ägg)
  • 250 g strösocker (2 ¾ dl)
  • 110 g hasselnöts- eller mandelmjöl (1 ½ dl)
  • 70 g kakao (1 ½ dl)
  • 3 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 3 g salt (½ tsk)
  • smör till formen
  • ev. kakao att pudra över

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 160 grader, varmluftsfunktion. Smörj kanterna på en bakform, 20 × 20 centimeter, med smör. Täck bottnen med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Vispa ihop ägg och strösocker för hand lite lätt i en bunke. Blanda i en annan bunke ihop hasselnöts- eller mandelmjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
  3. Rör ner det smälta smöret i bunken med äggblandningen, och vänd sedan ner de torra ingredienserna till en jämn smet med en slickepott.
  4. Häll smeten i formen, jämna till den och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt kakan svalna och stjälp sedan ut kakan ur formen. Ta bort bakplåtspappret och skär kakan i så stora bitar som du vill ha. Pudra gärna över lite kakao vid servering.