Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria brownies

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Glutenfritt! När ytan börjar se torr ut är kakan klar.

Recept hämtat ur Roy Fares bok ”Cake Hero” (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Ingredienser

20 stycken
  • 150 g osaltat smör
  • 110 g ägg (2 ägg)
  • 250 g strösocker (2 ¾ dl)
  • 110 g hasselnöts- eller mandelmjöl (1 ½ dl)
  • 70 g kakao (1 ½ dl)
  • 3 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 3 g salt (½ tsk)
  • smör till formen
  • ev. kakao att pudra över

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 160 grader, varmluftsfunktion. Smörj kanterna på en bakform, 20 × 20 centimeter, med smör. Täck bottnen med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Vispa ihop ägg och strösocker för hand lite lätt i en bunke. Blanda i en annan bunke ihop hasselnöts- eller mandelmjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
  3. Rör ner det smälta smöret i bunken med äggblandningen, och vänd sedan ner de torra ingredienserna till en jämn smet med en slickepott.
  4. Häll smeten i formen, jämna till den och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt kakan svalna och stjälp sedan ut kakan ur formen. Ta bort bakplåtspappret och skär kakan i så stora bitar som du vill ha. Pudra gärna över lite kakao vid servering.