Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Browniedröm med nougatpannacotta toppad med hallongelé

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Först slås du av den djupa chokladen sedan smyger sig nougaten fram tills du känner dem fräscha syrliga hallonen…Drömkombination!

Ingredienser

6 portioner

Botten:

  • 120 g Mörk choklad
  • 135 g Smör/ margarin
  • 1 dl Kakao
  • 1 msk Starkt kaffe
  • 180 g Strösocker
  • 3 st Ägg
  • 65 g Brunt farinsocker
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 0,5 tsk Salt
  • 75 g Vetemjöl

Nougatpannacotta:

  • 100 g Nougat
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 2 st Gelatinblad

Hallongelé:

  • 250 g Hallon
  • 3 msk Vatten
  • 2 st Gelatinblad

Så här gör du

  1. Börja med din chokladbotten. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka ner den mörka chokladen i små bitar och lägg i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll över den i skålen med chokladbitarna. Lägg i kakao och rör om tills du får en slät och glansig chokladsmet.
  3. Häll i det starka kaffet i chokladsmeten och rör om. Ställ det åt sidan.
  4. Knäck äggen och vispa ihop dem tillsammans med strösocker, farinsocker och vaniljsocker. Vispa tills du får en fin luftig smet.
  5. Sänk hastigheten på din visp och tillsätt chokladsmeten under fortsatt omrörning.
  6. När allt är fint blandat tillsätter du mjölet och blandar in den försiktigt med en slickepott.
  7. Täck din kakform med bakplåtspapper. Jag använde mig av en springform 21 cm i diameter.
  8. Sätt in kakan i mitten av ugnen i ca 25 min. När kakan är färdig låt den svalna innan du häller på pannacotta.
  9. Nougatpannacotta: Lägg 2 gelatinblad i kallt vatten. Låt stå i ca 5-10 min.
  10. Hacka nougaten till små bitar.
  11. Koka upp grädde i en kastrull och lägg i nougaten. Rör om tills nougaten är helt upplöst.
  12. Ta ut gelatinbladen ur vattnet, krama ur och lägg dem i gräddblandningen. Rör om tills allt är upplöst.
  13. Innan du häller över din blandning över brownien kan du ta ut brownien, lägg folie eller bakplåtspapper under kakan och upp mot kanterna. Detta för att gräddblandningen är rätt lös och kan rinna igenom springformen. Lägg tillbaka springformen runt brownien och häll över gräddblandningen.
  14. Ställ den i kylskåp i ca 1 h så den hinner stelna.
  15. Hallongele: Blötlägg dina gelatinblad i kallt vatten i ca 5-10 min. Lägg frysta eller färska hallon i en kastrull och låt koka upp tillsammans med lite vatten.
  16. Ta bort hallonen från spisen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i hallonfyllningen.
  17. Ta ut din kaka från kylskåpet och häll över hallongelen. Garnera med hallon.
  18. Lägg tillbaka kakan i kylskåpet i ca 30 min.
  19. Servera gärna med färska hallon.
  20. Njut!