Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brownie med nötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar

Brownie

  • smör till formen
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad 70 %, hackad
  • 4 ägg
  • ½ dl flytande honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl nötter, till exempel hasselnötter, valnötter, pekannötter eller mandel, grovt hackade

Chokladglasyr

  • 100 g mörk choklad 70%, hackad
  • 1 dl vispgrädde

Topping

  • 1 ½ dl nötter, till exempel hasselnötter, valnötter, pekannötter eller mandel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form cirka 22x22 centimeter. Smörj kanterna med smör.
  3. Smält smöret och chokladen i ett varmt vattenbad eller i mikron. Rör om tills allt är smält.
  4. Vispa ihop ägg, honung och vaniljpulver.
  5. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten, blanda ihop och tillsätt salt.
  6. Vänd ner nötterna. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Kakan ska vara lös i mitten.
  7. Ta ut kakan och låt den svalna i formen och gör glasyren.
  8. Lägg chokladen i en skål, koka upp grädden. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills alla choklad smält.
  9. Häll glasyren över kakan och strö över nötterna.
  10. Låt kakan stå i cirka 4-5 timmar i rumstemperatur och sätta sig eller sätt in den i kylen ett par timmar. Skär upp i bitar.