Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brownie med mini-chokladägg – god påskkaka

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Recept på brownie. Godaste brownien till påsk toppas med mandelägg i glada färger. Tillagningstid 50 minuter + tid att kallna.

Ingredienser

6 bitar
  • 200 g mörk choklad
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 1/2 dl muscovadosocker
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 3 stora ägg
  • 4 msk starkt kaffe

Topping

  • 50-80 g mandelägg, grovhackade

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en kakform med bakplåtspapper. Hacka chokladen grovt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda i kakao, strösocker och muscovado. Blanda i den hackade chokladen.
  3. Smält smöret i en panna utan att den tar färg. Häll smöret i en stor bunke. Låt den svalna cirka 5 minuter. Vispa i äggen, ett i taget, använd elvisp. Blanda i kaffet. Vänd ner mjöl- och chokladblandningen och vispa ihop till en jämn smet. Häll smeten i kakformen. Sätt in formen på ett galler på nedersta falsen i ugnen och grädda cirka 15 minuter. Strö över äggen och grädda ytterligare 15-20 minuter. Låt kallna.